2012. október 24., szerda

Ősz & a hajunk

Sziasztok!

Mivel határozottan itt az ősz gondoltam ejtek pár szót arról, hogy ilyenkor mit is kellene csinálnunk a hajunkkal. Régebben én is úgy voltam vele, hogy áááá mi baja eshet a hajamnak?! De most már nem így állok a dologhoz. Észre vettem, hogy nyáron és télen teljesen másképp kell bánnunk a hajunkkal. Most jöjjön pár tipp, hogy mik is azok amik jót tesznek ebben a hátborzongató időben a hajunknak. Na és persze ki ne szeretné ebben a hideg-fagyos időben kényeztetni magát?!

Először is arról tennék említést, hogy általában az ilyen idő beálltakor sokaknak jelentős mértékben el kezd hullani a haja vagy kezelhetetlenné válik. Ezekre a problémákra is megoldást fogok tanácsolni. Akiknek esetleg még nem jelentkeztek a "tünetek" azoknak pedig azt üzenem: jobb megelőzni a problémát! :)

Akkor vágjunk is bele:

1.) Készíts el egy friss csalán főzetet! Nincs más dolgod, mint a csalánleveleket 3,5 dl vízben lefőzni, hozzáadni egy teáskanál ecetet és körülbelül 30- 40 percig forralni. A kész főzetet szűrjük le, és alkalmazzuk hetente kétszer hajmosás után. - Én ezt leszoktam egyszerűsíteni és csalán teával helyettesítem a csalánleveleket valamint kihagyom az ecetet. De az "eredeti" recept tuti hatékonyabb!

2.) Ajánlott ilyenkor olajokban gazdag ápolókat használni, a shea vaj-asok a legjobb választás. Ezeket hajmosás előtt használd. Tehát a használatuk után használd a samponod és alaposan mosd ki őket különben könnyen-gyorsan bezsírosodhat a hajad.

3.) A hideg idő beálltakor ajánlatos meglátogatni a fodrászunk egy egészségügyi vágásra.

4.) A csodálatos méz! Három evőkanál mézet tegyünk fél liter meleg vízbe majd tegyük a szirupot a megmosott hajra, hagyjuk hatni kb 20 percet majd alaposan öblítsük le.

5.) Tea, tea, tea! 
Korpásodás ellen: a csalán és kakukkfű 
Zsírosodás esetén: a bojtorján és a kamilla 
Hajhullásnál a nyírfa és nyárfa kérgéből készült tea ajánlják.

6.) Az acidophilus elősegíti a haj növekedéshez fontos tápanyagok felszívódását, az F-vitamin pedig kifejezetten hatásos a hajhullás megakadályozására.

7.) A hajunk számára fontos a C- és E-vitamin, továbbá kiváló hidratáló anyag a vízben oldódó B5-vitamin D-panthenol provitaminja, vagy a protein, amely a haj legfőbb újraépítő anyaga.



Ti milyen trükköket alkalmaztok ilyenkor?

xoxo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése